Ta hand om de äldre och handikappade - medan tid är!

Att de beslutande alltid ska vakna "fem i tolv"!
I början av denna månad, var jag positiv över ett utspel från äldre och familjeminster Maria Larsson. om att fördela ekonomiska resurser till kommunerna. Resurser som skulle satsas på statushöjande åtgärder för kommunernas äldreomsorgspersonal i form av vidareutbildning, fortbildning m.m. Syftet skulle som sagt vara att höja statusen på omsorgsyrken inom kommunerna. Del för att få yngre personal som redan arbetar med denna typ av omsorg att stanna, dels att locka nya unga att söka sig till denna sektor.
Under veckan som gått har det i Örebro hållits en stor konferens om äldres mat- och näringsintag. Om man följde rapporteringen i media, så fanns det mycket övrigt att önska angående den sammansättning av den mat som äldre får om man är hänvisad till färdig mat som levereras till pensionärer och s.k. äldreboenden. Som framkommit här ovan är jag absolut för en allsidig och bra utbildning för personal inom äldreomsorgen.
Men prioritet nr 1 måste väl vara att ge våra äldre och handikappade en bra livskvalite? Så det finns några medmänniskor att ta hand om!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0